In een notendop

Wereldschrijvers is intermediair tussen vraag (de opdrachtgever) en aanbod (de auteur) op het gebied van redactionele producties uit het buitenland. Ons ‘USP' is een groot netwerk van sterke Nederlandstalige journalisten in alle werelddelen. De auteurs hebben zonder uitzondering een grondige kennis van de regio waarover ze schrijven.

Waarom Wereldschrijvers?

Wij zijn bij veel - en zeer uiteenlopende - opdrachtgevers in de uitgeverij over de vloer geweest. In de praktijk merkten we dat er bij de meeste opdrachtgevers behoefte bestaat aan het vergemakkelijken van hun toegang tot freelancers die werkzaam zijn in het buitenland.

Het idee om Wereldschrijvers op te starten is dus ten dele ‘vraaggedreven'. Maar er speelt meer: Wereldschrijvers staat ook voor de sterke overtuiging dat je redactionele eindproduct vele malen beter wordt als je het laat produceren door een echte kenner. Iemand die een verhaal schrijft over Salvador da Bahia moet ook weten hoe het er op de markt ruikt, waarom de vorige burgemeester populairder was dan de huidige, en welke muziek er in de lokale café's wordt gedraaid. Een authentiek, betrouwbaar en genuanceerd beeld van een ander land of een andere cultuur google je niet bij elkaar; daarvoor moet je dat land grondig van binnenuit kennen. 

Er zijn veel zeer kundige en ervaren Nederlandstalige journalisten werkzaam in het buitenland. Vaak wonen ze al jaren op dezelfde locatie. Wereldschrijvers streeft ernaar de vraag naar kwalitatief hoogwaardige content uit het buitenland en het aanbod beter op elkaar af te stemmen, om een intermediair te zijn tussen deze auteurs en opdrachtgevers.

Lees hier meer over ons

Lees hier meer over onze missie en visie